BLOG Goede ingrediënten zijn de basis

We weten allemaal dat het succes van ieder recept staat en valt met het kiezen van de juiste ingrediënten. Of het nu een appeltaart, een boekenkast of een huidverzorgingsproduct is. Bij al deze voorbeelden is het van belang een goede kwaliteit van ingrediënten te nemen. Voor een appeltaart wil je de goede ingrediënten gebruiken voor een gezonde en vooral lekkere taart. Bij een boekenkast wil je goed hout en schroeven gebruiken zodat hij niet instort. Ook bij huidverzorgingsproducten is dit veel belangrijker dan veel mensen denken. Zeker als je bewust met je gezondheid (bijv. ook voeding) bezig bent, weet je dat je huid ook stoffen opneemt in het lichaam. Dan wil je wel zeker weten dat wat je erop smeert ook puur en vers is en ook optimaal kan werken.

Overwegingen
Bij het ontwikkelen van mijn productlijn is het belangrijkste dat ik een garantie kan geven ten aanzien van de versheid en puurheid van de producten. Ik ben dus op zoek gegaan naar pure en verse ingrediënten zonder toevoegingen.
Bij het zoeken naar een producent voor bijvoorbeeld de oliën die ik wil gebruiken, let ik er bijvoorbeeld op dat de olie vers, puur en niet geraffineerd of gedeodoriseerd is. Zoals velen al weten, een koude persing zorgt ervoor dat de positieve en natuurlijke eigenschappen van de olie onaangetast blijven. Wat veel mensen niet weten is dat het toevoegen van een geurtje aan een product juist kan leiden tot huidirritaties of allergie. Sommige allergieën ontstaan pas na verloop van tijd dus dan is het des te lastiger erachter te komen waar het doorkomt (weet ik helaas uit eigen ervaring). Aangezien de oliën die ik gebruik voor de Aurora Dionis Dermacosmetics producten snel door de huid opgenomen worden, vervliegt de eventuele geur binnen enkele seconden. Met andere woorden, het toevoegen van geur is niet noodzakelijk dus doe ik het niet.
Daarnaast wordt olie soms ook vermengd met goedkopere oliën. Hoe vaak heb ik niet met een flesje olie in handen gestaan waarbij de olie op het etiket slechts een klein onderdeel van de inhoud van het flesje was (en de rest zonnebloemolie of iets dergelijks).
Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat de olie biologisch is. Pesticides die gebruikt worden in de landbouw komen deels in het product terecht. Aangezien het idee om pesticides op mijn huid te smeren (al is de hoeveelheid nog zo minimaal) mij niet echt aantrekt, zijn biologische ingrediënten een harde voorwaarde voor mij.

Producenten
Om er zeker van te zijn dat de ingrediënten aan mijn (hoge) eisen voldoen, ben ik jarenlang op zoek geweest naar de juiste producenten. Naast de overwegingen die ik had, is versheid ook van groot belang. Oude olie wordt immers ‘ranzig’, zeker als het in een verkeerde (niet luchtdichte) verpakking wordt verkocht. Daarom zocht ik naar producenten waar ik ook kleine hoeveelheden kon bestellen zodat versheid gegarandeerd kan worden.

Ik koop mijn ingrediënten ook direct bij de producent in. Op deze wijze kan ik controleren of de certificaten origineel zijn, referenties vragen en heb ik meer inzicht in de werkwijze van de producent. Ik heb hierbij geleerd welke documenten in moet opvragen bij de producent om te zien wat het product werkelijk bevat.
Ik heb een keer informatie opgevraagd bij een bekende Europese producent van een veel verkochte pure en biologische olie. Ik schrok enorm toen ik deze analyse op papier zag. Deze olie was gemengd, niet biologisch, niet koud geperst, genetisch gemodificeerd, gedeodiseerd en vol met essentiële oliën.
Dit laatste behoeft wellicht enige toelichting. Essentiële oliën kunnen in sommige gevallen een positieve bijdrage leveren (bij beperkt en verdund gebruik op de huid). Echter, in mijn ervaring, komt het vaker voor dat de huid hierop allergisch reageert of dat er, in combinatie met de zon, juist huidvlekken kunnen ontstaan. Hierdoor heb ik ervoor gekozen geen essentiële oliën te gebruiken zodat de producten van Aurora Dionis Dermacosmetics door iedereen zonder problemen gebruikt kunnen worden.

De zoektocht gaat door…..
Het is een hele lange zoektocht geweest voordat ik de juiste ingrediënten voor mijn verzorgingsproducten had gevonden. Ik heb veel producten eerst op mijzelf uitgetest met wisselende en soms minder prettige resultaten. Ik bleef me verdiepen in de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek om zo de kennis op te doen over wat wel en niet werkte op de huid. Niet alleen de eigenschappen van een bepaalde olie zijn van belang, het productieproces is minstens zo belangrijk. Vandaag de dag pluk ik de vruchten van deze investering, ik heb de kennis om de juiste ingrediënten voor mijn producten uit te kiezen.
Mijn zoektocht is niet voorbij, waarschijnlijk eindigt deze nooit ?. Ik blijf op zoek zodat ik voldoende opties heb als een bestaande producent zou uitvallen. Daarnaast kijk ik ook continu naar nieuwe ingrediënten voor de verdere ontwikkeling van mijn productlijn. Ik vind het namelijk zeer belangrijk om garantie te blijven geven op de kwaliteit van mijn producten.

Vragen, opmerkingen of extra informatie info@auroraskincare.nl

Over Aurora
Aurora Dionis is in 2008 gestart met Aurora Skin Care. Zij gelooft dat iedereen een huid in optimale conditie verdient en daarom is het haar missie om mensen te helpen weer een soepele, probleemloze huid te krijgen of te behouden. In een zoektocht naar een oplossing voor haar eigen huidproblemen, doet Aurora continu onderzoek naar de effecten van natuurlijke ingrediënten op huidproblemen. Ze heeft haar eigen productlijn ontwikkeld: Aurora Dionis Dermacosmetics.

8 Replies to “BLOG Goede ingrediënten zijn de basis”

 1. Lieve Aurora,
  Ik ben zo blij dat ik jou en je geweldige producten heb leren kennen.
  Ik wens jullie een hele fijne vakantie samen toe en hoop je snel weer te zien.

 2. Hi Aurora,
  Het was weer een superfijne behandeling! Zie zelf ook steeds meer verschil!
  Ik heb al een geïnteresseerde vriendin voor jou producten. Ik laat haar de volgende keer als ik haar zie, mijn producten even uitproberen!

 3. Lieve Aurora,
  En hierbij wil ik je ook nog herinneren, dat je een fantastische vrouw bent, moeder en een top specialist! Nog steeds de beste in mijn ogen met een prachtige salon en toekomst! Ik hoop dat je slaagt in alles wat je doet en alle moois wat er nog gaat komen. Ik hou alle nieuws in de gaten van Aurora’s Skincare!

 4. Ik geef je even door dat de nacontrole volgende week niet nodig is; mijn huid ziet er mooi rustig uit! Ik ben ook weer begonnen met reinigen met de gel en als ik mijn gezicht eerst goed nat maak, gaat het inderdaad heel goed. Dus mijn andere merk reiniging staat weer in de kast…
  Jij bent ook bezig zonnebrand te ontwikkelen vertelde je. Wanneer is dat beschikbaar?

 5. Het is al weer een tijdje geleden dat ik langs ben geweest! Dat komt omdat het ook erg goed gaat met mijn huid!!!

  Graag wil ik binnenkort even langsrijden om producten op te halen.
  Liefs, Maria

 6. Jaren lang was ik patiënt bij een Dermatoloog. Ik had rosacea /acne waar ik nooit vanaf zou komen en slikte met regelmaat menocycline dit is een antibiotica.
  Moedeloos werd ik hiervan zeker daar ik graag van de antibiotica afwilde.
  Toch nog maar een keer Google en kwam in 2014 op de site van Aurora skin Care.
  Klonk allemaal hoopvol, zal ik het dan toch nog een keer proberen?
  Onze eerste ontmoeting vond ik al speciaal ze gaf me rust en vertrouwen.
  Niet gelijk grote hoeveel heden met duren producten om aan te schaffen.
  Proefjes om te proberen. Hoopvol ging ik aan de slag.
  Inmiddels ben ik 2 jaar onder behandeling bij Aurora.
  Fantastisch, geen antibiotica meer en mijn huid is zonder ontstekingen!!
  Wat ben ik blij met deze kundige, lieve Aurora die je door laat zetten in je zoektocht naar het verbeteren van je huid.

  Dank je wel lieve Aurora,

 7. Lieve Aurora, wat ben je een topvrouw! Zo deskundig in je vak, je hebt zo veel kennis en het is zo mooi om te zien hoe je anderen erbij helpt. Geen ander raakt mijn gezicht aan behalve Aurora. Je producten zijn heerlijk en ik gebruik het iedere dag. Ik kan niet meer zonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *