BLOG De Wonderklei van Aurora

Een van mijn klanten vraagt regelmatig om een nieuwe voorraad van mijn ‘wonderklei’. Ik vond dit wel een hele leuke benaming voor de klei uit de Aurora Dionis Dermacosmetics verzorgingslijn.
Maar, wat is die ‘wonderklei’ nu precies?

Deze bijzondere en zeldzame geventileerde en gesteriliseerde grijs/groene klei, werkt anti aging, zuiverend en verstrakkend.
De klei van Aurora Dionis Dermacosmetics komt van oorsprong uit de mediterrane zee en is rijk aan elementen die in zeewater aanwezig zijn. Het werd gevormd tussen 7 en 16 miljoen jaar geleden, toen de aarde nog vol energie was. Deze energie is bewaard gebleven en opgeslagen in de klei.

Dankzij de sporenelementen en mineralen heeft deze klei een buitengewoon zuiverende kracht. Deze klei helpt uw huid jong, soepel, en elastisch te maken. De grote aanwezigheid van silica werkt regenererend en helpt vertragen van het verouderingsproces. Deze klei is een uitzonderlijk, natuurlijk anti aging product.
Tijdens de zomermaanden, wanneer de zonnekrachten sterker en intenser zijn, wordt deze klei opgegraven en in de zon gedroogd. Vervolgens wordt de gedroogde klei gesteriliseerd en opgeslagen voor gebruik gedurende het hele jaar. Wanneer deze klei wordt opgegraven heeft het een blauwe kleur en na het drogen onder de zon wordt deze groengrijs. Afsluitend wordt deze klei gemalen tot een fijn poeder.

Toegepast op het gezicht balanceert en ondersteunt het de huid in het omgaan met huidproblemen. Het resultaat is een gezondere en frissere huid.
Zodra deze vochtvrije klei in poedervorm in contact komt met water, toont het een mooie groen/ grijze kleur en verandert het in een romige consistentie.

Deze natuurlijke groene/grijze klei is vrij van conserveringsmiddelen, parfums en andere synthetische stoffen. Met de volgende certificeringen:
• BDIH, het merk dat de kwaliteit van natuurlijke cosmetica certificeert.
• DEMETER, het internationaal erkende merk dat geneeskrachtige kruiden certificeert, en in het algemeen, alle landbouwproducten die worden geproduceerd met behulp van de door Rudolf Steiner geïntroduceerde biodynamische methoden.
• ICEA, het Instituut voor de ethische en milieu-certificering voor de kwaliteit van biologische cosmetica.
• LAV, het handelsmerk die verdedigt en eerbiedigt het leven en de rechten van dieren.
• VEGAN OK, handelsmerk certificering voor producten die geen dierlijke producten of ingrediënten bevatten.
• ECOCONTROL, certificeert biologische en natuurlijke kwaliteit van de grondstoffen.

Toepassingen
Ook dit product uit de Aurora Dionis Dermacostmetics productlijn is zeer veelzijdig in het gebruik. Enkele tips:
• Voor een reiniging: maak het gezicht nat met lauwwarm water. Meng 1 deel klei met 2 delen water tot een pasta. Breng de pasta gelijkmatig aan op het gezicht en masseer met roterende bewegingen tot het vuil en make up loskomt. Spoel het gezicht goed af met lauwwarm water en verwijder klei resten met een natte washand, of een nat wattenschijfje. Zo nodig herhaal de reiniging ritueel. Daarna, goed afspoelen en zacht afdrogen met een witte en schone handdoek.
• Voor een peeling: de klei kan ook als peeling gebruikt worden. Voor de normale of gevoelige en/of droge huid meng je 1 deel klei met 2 delen geitenyoghurt of -melk. Voor de vette huid (zeker bij acne), kan een half deel zuiveringszout toegevoegd worden. Peel het gezicht en decolleté door het mengsel met ronddraaiende bewegingen in de huid te masseren voor een halve minuut. Verwijder de peeling met een natte washand of een nat wattenschijfje. Daarna goed afspoelen met lauwwarm water en zacht afdrogen met een witte, schone handdoek.
• Voor een basismasker: meng 1 deel klei met 2 delen Aloe Serum (Dit kan ook vervangen worden door 2 delen water of door 1 deel Aloe Gel). Je kunt daarnaast ook een paar druppels van het Oil Serum toevoegen. Dit zorgt ervoor dat het masker minder snel droog wordt terwijl het natuurlijk ook een gunstig effect op de huid heeft.
• Bij gebruik op het haar, wordt het haar glanzender, sterker en dikker.
• Deze klei is ook zeer geschikt voor een (voeten)bad om het vermoeide lichaam te ontspannen en op te frissen.

Binnenkort zal ik nog een blog schrijven met allemaal leuke recepten voor maskers met deze klei.

Wat zit er in deze klei?
De hoofdcomponent van deze klei is SiO2 Silica. Met name de SiO2 Silica in de klei wordt al langer gebruikt in het behandelen van huidontstekingen en wonden. Het ondersteunt de aanmaak van collageen waardoor een wond sneller dichtgaat en de aanmaak van het nieuwe weefsel beter van structuur is.

Vragen, opmerkingen of extra informatie info@auroraskincare.nl

Over Aurora
Aurora Dionis is in 2008 gestart met Aurora Skin Care. Zij gelooft dat iedereen een huid in optimale conditie verdient en daarom is het haar missie om mensen te helpen weer een soepele, probleemloze huid te krijgen of te behouden. In een zoektocht naar een oplossing voor haar eigen huidproblemen, doet Aurora continu onderzoek naar de effecten van natuurlijke ingrediënten op huidproblemen. Ze heeft haar eigen productlijn ontwikkeld: Aurora Dionis Dermacosmetics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *