BLOG Waarom is Aurora Dionis Dermacosmetics AllergyCertified?

Waarom is Aurora Dionis Dermacosmetics AllergyCertified?

AllergyCertfied is het internationale allergie label. Het is opgericht, omdat er behoefte aan was. Er was behoefte aan een internationaal label, zodat consumenten over de hele wereld naar kunnen zoeken wanneer ze huidallergie willen voorkomen. Huidallergie (of contactdermatitis zoals uw arts het zou noemen) is een van de meest voorkomende chronische ziekten in de hele wereld. In uw cosmetische producten kunnen ingrediënten in zitten, waar u allergisch op kunt reageren.

In de AllergyCertified verzorgingsproducten zullen geen allergenen gevonden worden. Wanneer u producten kiest met het AllergyCertified-label, kunt u erop vertrouwen dat onze toxicologen elk ingrediënt hebben doorgenomen en een risicobeoordeling hebben uitgevoerd. U kunt dan zeker van zijn dat dit een veilig product is.

Hier zijn een aantal veelvoorkomende vragen over huidallergieën:

Wat is een huidallergie?
Huidallergie, ook wel contactdermatitis genoemd, is een allergie die u kunt krijgen als u direct huidcontact maakt met allergenen. De allergenen kunnen chemische ingrediënten zijn zoals parfum, formaldehyde en methylisothiazolinone (conserveermiddelen) en ppd (haarkleuren en zwarte henna-tatoeages).

Zijn allergieën erfelijk?
Iedereen kan een huidallergie krijgen. Het hangt vooral af van waar jij wordt blootgesteld, dan aan wat jij erft. Hoe meer u of uw kinderen worden blootgesteld aan allergenen, hoe groter het risico. Enkele jaren geleden werd huidallergie alleen waargenomen bij volwassenen, maar nieuwe studies tonen aan dat kinderen deze allergie beginnen te krijgen en dat de leeftijd steeds lager wordt.

Waarom krijg ik huidallergie?
Er zijn twee soorten huidallergie. Je hebt een irriterende allergie. Dit wordt vaak gezien op handen. Dit ontstaat vaak na te veel blootstelling aan water, zeep en olie waar de huidbarrière is gebroken. De huid reageert hierop met eczeem. Dit kan worden bevorderd door huidcontact te voorkomen. Dit kan je doen door handschoenen te gebruiken. De andere reactie wordt allergische contactdermatitis genoemd en ontstaat na blootstelling aan allergenen. Hoe groter de blootstelling, hoe groter het risico. Helaas kunnen wij niet voorspellen wie huidallergie kan krijgen, maar het meest voorkomende patroon is dat mensen reageren nadat zij verschillende jaren aan dezelfde chemische stof zijn blootgesteld. Sommige producten zoals deodorants en leave-on producten geven een grotere blootstelling aan allergenen, dan afwasbare producten zoals shampoo, zeep, etc.

Kan ik voorkomen dat ik huidallergie krijg?
Ja, je kunt voorkomen dat je huidallergie krijgt door producten te vermijden die allergenen bevatten. U vindt een lijst met de meest voorkomende allergenen op deze website (zie hieronder). Als je parfum wilt gebruiken, is het verstandig om te voorkomen dat je de parfum op je huid krijgt, door te sprayen op je kleding in plaats van op de€ huid. U kunt ook zoeken naar producten die allergie gecertificeerd zijn. Deze producten mogen geen bekende allergenen bevatten. Daarnaast onderzoekt een toxicoloog zorgvuldig elk ingredient voordat de producten dit logo (AllergyCertified) mogen gebruiken.

Bron: http://allergycertified.com/business/about-allergycertified/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *