Natuurlijke conservering van dermacosmetica

Natuurlijke conservering van dermacosmetica

GEBRUIKTE WORTELEXTRACT EN WERKING
INCI: LACTOBACILLUS FERMENT, COCOS NUCIFERA FRUIT EXTRACT

Het wordt gebruikt in onze aloë en niacinamide producten omdat het ook als een natuurlijk conserveermiddel werkt dat geen allergische reacties uitlokt zoals andere (ook natuurlijke) conservering wél kan doen.
In eerste instantie werd onze samenstelling minder serieus genomen door reguliere 'kenners'. Er werd gedacht dat onze producten de testen en hoge eisen van houdbaarheid om op de markt te komen niet zouden doorstaan. Niets was minder waar. Met glans doorstonden alle producten op basis van aloë vera mét deze natuurlijke conservering op zeer sterke wijze alle benodigde testen. Een hele geruststelling voor onze cliënten die baat hebben bij natuurlijke niet allergiserende conservering.  

 lab test Aurora Dionis

Het wortelextract is gewonnen uit radijs en kokos extract en bestaat uit een mix van antimicrobiële peptiden en is getest tegen verschillende bacteriën en schimmels, zoals de Propionibacterium acnesStaphylococcus aureusCandida albicans en Aspergillus brasiliensis. Meer informatie over wat deze bacteriën en schimmels met de huid kunnen doen, vindt u onder het kopje ‘Huidproblemen’. Artikel onderzoek over de effecten van deze probioticum voor de huid 

Een ander type antimicrobiële peptide is gemaakt door de fermentatie van kokosnootolie (Cocos nucifera) met de melkzuurbacterie Lactobacillus. Kokosolie wordt traditioneel gebruikt om huidaandoeningen, schimmelinfecties, ringworm en zelfs voetschimmel te behandelen. Het wortelextract is gecertificeerd door Ecocert en komt niet van genetisch gemodificeerde bronnen. 

HET VERBAND TUSSEN COSMETICA EN ALLERGIE

Letterlijk goed in je vel zitten omvat meer dan de huid alleen. Voor jou is het geen nieuws dat een goede gezondheid, bewegen, voldoende water en voeding zonder toevoegingen ook bijdraagt aan een gezonde huidbalans. Terwijl er meer is!

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. De huid beschermt ons ook tegen het binnendringen van bacteriën, schimmels en virussen. Een verstoorde huidbalans geeft vervelende huidklachten en/of ook allergische reacties zoals roodheid en een droge trekkerige huid. Het probleem is dat een verstoorde huidbalans terugkerende of blijvende huidklachten kan triggeren zoals puistjes, schrale huid of rode teint. Met de juiste ondersteuning kan de huid weer tot rust komen om vervolgens te herstellen en vitaal te blijven. Maar wat is nu een juiste verzorging?  Interessant is de aflevering van NPO De Monitor waarin cosmetische producten onder de loep worden genomen. Hieronder tref je een fragment uit dat programma. Weten wat het verband is tussen cosmetica en allergie?


Dit zegt Thomas Rustemeyer[1], hoogleraar dermatologie Amsterdam UMC er over: 

Door het frequente gebruik van cosmetica met allergenen verhoog je het risico om een allergie te ontwikkelen.  Dat gaat dan meestal om de bekende boosdoeners zoals geurstoffen en conserveermiddelen. Er is een duidelijk verband met bepaalde conserveermiddelen voor cosmetica zodra zij op de markt kwamen en daardoor stegen ook de sensibilisaties en de overgevoeligheden.

 wat smeer jij op je huid

 Vervolg quote Thomas Rustemeyer, hoogleraar dermatologie Amsterdam UMC  

In cosmetica zitten in het algemeen heel veel bestanddelen waarop een allergische reactie kan ontstaan maar er is ook regelgeving om dat te voorkomen en het risico te minimaliseren. Zo worden regelmatig bestanddelen, waarvan duidelijk werd dat ze slecht zijn, verboden of aan banden gelegd opdat ze beneden een bepaalde concentratie moeten blijven.

Maar in feite loopt de regelgeving natuurlijk achter de klachten aan want mensen hebben al klachten ontwikkeld. Deze klachten rapporteren wij en op basis daarvan wordt de regelgeving aangepast.

Ondanks dat er veel kennis is over huidreacties op chemische en onnodige toevoegingen beweegt de markt onvoldoende mee. Je zou kunnen zeggen dat veel commerciële merken schoonheid verkopen, of de beleving er van, mét allergenen. Het is een reden waarom veel mensen geen gezonde huidbalans hebben. Bijna geen enkele huid kan deze producten bij langdurig gebruik verwerken of verdragen. 

De ingrediënten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn

  • VERS
  • VEGAN
  • 100% NATUURLIJK
  • HOOGSTE KWALITEIT
  • STERK GECONCENTREERD
  • GESCHIKT VOOR IEDERE HUID
  • ZONDER PARFUM
  • ZONDER ALLERGENEN
  • ZONDER MICROPLASTICS
  • ZONDER PARABENEN, SILICONEN
  • ZONDER TOXISCHE INGREDIËNTEN
  • NIET GENETISCH GEMODIFICEERD
  • NIET GETEST OP DIEREN

De producten/ingrediënten van Aurora Dionis Dermacosmetics zijn VEGAN en hebben certificeringen zoals: AllergyCertified, Ecocert, SKAL Bio Controle, Demeter, BDIH, ICEA, Ecocontrol. 

 WAT MAAKT HET NU ZO MOEILIJK?

Naast de nodige tijd vraagt het om vasthoudendheid om 100% natuurlijke ingrediënten te (blijven) gebruiken. Het is een werkje. Zeker als je DIY-aan de slag gaat en bijvoorbeeld pH-waarden in de gaten wilt houden. Maar het kan!

Het venijn zit hem er in dat je als consument wordt overgehaald o.a. door sterke marketing, lage(re) prijzen, lekker geuren of ‘het gemak’ om even een ander of je 'oude' product te gebruiken.

Er zijn maar weinig merken écht vrij van onnodige allergiserende stoffen. Zelfs als ze promoten met 'natuurlijk te zijn' en 'dermatologisch getest'! Het maken van een chemisch equivalent of lage concentraties werkzame stoffen op te nemen is gemakkelijker te produceren en goedkoper aan te bieden.  

Producten met 100% zuivere puur natuurlijke ingrediënten zijn kostbaar zeker als je wilt zorgen voor zichtbaar effect door hogere concentraties werkzame componenten op te nemen.

Waar kun je op letten als consument?

Feit is dat er niet een ‘alles uit één potje’ oplossing is op basis van 100% natuurlijke samenstelling. Dus: zie je één product dat zowel kan hydrateren als gegrond voeden? Lees dan de bijsluiter na. Het kan niet anders dan dat er een toevoeging in zit die je wilt vermijden! Kort door de bocht: als consument ben je snel ongewild slachtoffer. 

Niet iedereen reageert (direct) op een allergiserende stof. Maar met de kennis van nu is het beter voorkomen dan genezen. Wil je meer weten? Neem dan contact op of bestel de high-end producten via onze webshop. Wel zo veilig!


                              Zelfs de meest aangedane huidbalans kan verbeteren!foto natuurlijke versus allegiserende conservering dermacosmetica

  [1] Uitzending van NPO De Monitor NPO Afl.8. Cosmetische producten: Wat zit er in? En is dat eigenlijk wel gezond? https://www.npostart.nl/de-monitor/03-03-2019/KN_1705609




Huidtype: Vet

Kenmerken van een vet huidtype op een rijtje:

• glimt vrij snel

• de poriën zijn duidelijk te zien

• toont op latere leeftijd rimpels

• kan na reinigen droog, trekkerig aanvoelen en glimt daarna weer snel 

• is relatief dik 

• heeft sneller last van puistjes en/of onzuiverheden

• heeft geregeld zwarte puntjes

Het gebruik van probiotica, alfahydroxyzuur (AHA), silicium, magnesium, vetzuren en cermamidem helpen de vette huid herstellen en de poriën verfijnen van de huidstructuur.